طرز تهیه مربا توت فرنگی

فهرست مطالب
طرز تهیه مربا توت فرنگی (برای یک نفر)
اگر به دنبال یک مربای خونگی، خوشعطر و سالم هستی، این دستور دقیقاً برای توئه! در ادامه با دستور ساده و مرحلهبهمرحلهی طرز پخت مربای توت فرنگی آشنا میشی.
مواد لازم :
توتفرنگی تازه و رسیده | ۲۵۰ گرم |
شکر سفید دانهریز | ۲۰۰ گرم |
آبلیمو تازه | ۱ قاشق غذاخوری |
نکته: این مقدار برای تهیه حدود یک شیشه مربای خانگی مناسب است.
مراحل آموزش مربای توت فرنگی:
مرحله اول: آمادهسازی توتفرنگیها
- توتفرنگیها رو با دقت زیر آب سرد بشور.
- حتماً دم سبز اونها رو جدا کن. (دم رو بعد از شستن جدا کن تا آب وارد بافت میوه نشه)
- توتفرنگیها رو با چاقوی تمیز به دو یا چهار قسمت تقسیم کن (بسته به سایز میوه).
مرحله دوم: خواباندن در شکر
- قابلمه لعابی یا استیل رو انتخاب کن (آلومینیومی نباشه چون رنگ مربا رو تیره میکنه).
- توتفرنگیها و شکر رو به صورت لایهلایه داخل قابلمه بریز.
- درب قابلمه رو بذار و اون رو ۶ تا ۸ ساعت در یخچال قرار بده تا توتفرنگیها حسابی آب بندازن.
این مرحله باعث میشه مربای توت فرنگی هم عطر بهتری داشته باشه و هم بدون اضافه کردن آب، خودش شربت طبیعی تولید کنه. دقیقاً همون چیزی که در سوال “مربای توت فرنگی چجوری درست میشه؟” دنبالشی!
مرحله سوم: پختن مربا
- قابلمه رو از یخچال بیرون بیار و روی حرارت ملایم بذار.
- کمکم محتویات به جوش میان. از این لحظه به بعد مراقب باش تا مربا سر نره.
- کفهایی که روی مربا ایجاد میشن رو با کفگیر جمع کن و دور بریز. (این کار باعث شفاف شدن مربا میشه.)
مرحله چهارم: غلیظ شدن شربت
- اجازه بده مربا به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بجوشه تا شیره به قوام برسه.
- برای تست قوام، کمی از شیره رو روی نعلبکی بریز و بذار خنک بشه. اگه وقتی بشقابو کج میکنی، شیره آروم حرکت میکنه یعنی آمادهست.
مرحله پنجم: اضافه کردن آبلیمو
- وقتی قوام مناسب بهدست اومد، ۱ قاشق غذاخوری آبلیمو تازه به مربا اضافه کن.
- بذار حدود ۵ دقیقه دیگه بجوشه.
- حرارت رو خاموش کن.
اضافه کردن آبلیمو باعث میشه مربا شکرک نزنه و ماندگاریش بالاتر بره.
مرحله ششم: خنک کردن و بستهبندی
- بلافاصله بعد از خاموش کردن شعله، مربا رو داخل شیشههای تمیز، خشک و استریلشده بریز.
- درب شیشه رو محکم ببند و صبر کن تا به دمای محیط برسه.
- بعد از خنک شدن کامل، شیشهها رو در یخچال بذار.
نکات طلایی:
- از توتفرنگیهای سفت، خوشرنگ و بدون زدگی استفاده کن. اگه توتها له باشن، مربا حالت خمیری پیدا میکنه.
- اضافه کردن یک عدد هل یا چوب دارچین در مرحله پخت، عطر مربا رو خاصتر میکنه.
- اگه دنبال تهیه مربا با شربت بیشتر هستی، فقط زمان جوشیدن رو کمتر کن تا شیره رقیقتر بمونه. این نکته در دستور طرز تهیه مربای توت فرنگی به همراه شربت کاربرد داره.

طرز تهیه مربا توت فرنگی رژیمی
اگر رژیم داری یا مراقب قند مصرفیت هستی، اصلاً لازم نیست قید خوردن مربای خوشمزه رو بزنی! چون میتونی خیلی راحت مربای توت فرنگی رژیمی رو توی خونه درست کنی. در این بخش، سه نوع روش متفاوت برای تهیه مربای رژیمی بهت آموزش میدم:
۱. مربای توت فرنگی با دانه چیا
دانه چیا یک جایگزین عالی برای غلیظ کردن مرباست، بدون نیاز به شکر زیاد یا پکتین صنعتی.
مواد لازم:
توت فرنگی تازه :۲۵۰ گرم
شیرینکننده (مثلاً استویا یا سوکرالوز) :۲ قاشق غذاخوری
دانه چیا : ۱ قاشق غذاخوری
آبلیمو تازه: نصف قاشق غذاخوری
طرز تهیه مربا با دانه چیا:
- توتفرنگیها رو خرد کن و داخل قابلمه بریز.
- روی حرارت ملایم بذار تا خودش آب بندازه و نرم بشه.
- با گوشتکوب لهشون کن (یا با پشت قاشق).
- شیرینکننده و آبلیمو رو اضافه کن.
- وقتی کمی غلیظ شد، دانه چیا رو بریز و ۱۰ دقیقه دیگه بپز.
- بعد از سرد شدن، توی یخچال بذار. این مربا ظرف چند ساعت قوام میگیره.
ویژگی مثبت: کمکالری، سرشار از فیبر، بدون شکر افزوده
مدت ماندگاری: تا یک هفته در یخچال
۲. مربای توت فرنگی با عسل
عسل یه شیرینکننده طبیعی و مفیده. البته برای افراد دیابتی توصیه نمیشه ولی برای کسانی که رژیم سالمخوری دارن، گزینه خوبیه.
مواد لازم
توت فرنگی: ۲۵۰ گرم
عسل طبیعی: ۳ قاشق غذاخوری
آبلیمو: ۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه:
- توتفرنگی رو خرد کن و توی تابه بریز.
- روی حرارت کم بذار تا نرم بشه و آب بندازه.
- حرارت رو خاموش کن و بعد از کمی خنک شدن، عسل و آبلیمو رو اضافه کن (حرارت بالا خاصیت عسل رو از بین میبره).
- خوب هم بزن و داخل شیشه بریز.
ویژگی مثبت: بدون شکر سفید، طعم طبیعی
نکته: فقط توی یخچال نگهداری شه و ظرف چند روز مصرف بشه.
۳. مربای توت فرنگی با سوکرالوز (شیرینکننده مخصوص دیابتیها)
سوکرالوز یکی از رایجترین شیرینکنندههای بدون کالریه که برای افراد دیابتی مناسبتره.
مواد لازم
- توت فرنگی: ۲۵۰ گرم
- سوکرالوز پودری: ۲ قاشق غذاخوری شکر
- دانه چیا یا پکتین طبیعی: ۱ قاشق مرباخوری
- آبلیمو: ۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه:
- توتفرنگی رو خرد کن و روی حرارت کم بذار تا نرم بشه.
- بعد از جوشیدن، سوکرالوز رو اضافه کن و خوب هم بزن.
- اگه خواستی غلیظتر بشه، دانه چیا یا کمی پکتین طبیعی بریز.
- بعد از قوام، حرارت رو خاموش کن و در ظرف استریل بریز.
ویژگی مثبت: مناسب افراد دیابتی، کالری پایین
توجه: بعضی برندهای سوکرالوز ممکنه کمی طعم خاصی بدن، بهتره اول امتحان کنی.
اگر دنبال یه مربای سالم، رژیمی و بدون شکر هستی، حتماً یکی از این روشها رو امتحان کن:
- مربای توتفرنگی با دانه چیا → فیبردار، ساده و سریع
- مربای توتفرنگی با عسل طبیعی → مناسب رژیمهای طبیعیخوری
- مربای توتفرنگی با سوکرالوز → مخصوص افراد دیابتی

طبع مربا توت فرنگی گرم است یا سرد؟
خواص مربای توت فرنگی برای مردان، زنان و کودکان:
برای مردان:
- آنتیاکسیدان قوی: کمک به کاهش التهاب و محافظت از قلب
- بهبود جریان خون و افزایش انرژی
- مناسب برای بعد از ورزشهای سنگین به عنوان منبع سریع انرژی
برای زنان:
- کمک به سلامت پوست و شفافیت چهره
- حاوی ویتامین C و اسید فولیک، مفید برای دوران قاعدگی
- تقویت سیستم ایمنی
برای کودکان:
- ویتامینهای A، C و B برای رشد و تقویت بینایی
- اگر با شیرینکننده طبیعی درست شه، گزینه خوبی برای صبحانه کودکانهست
- بهتره برای کودکان زیر ۲ سال، شیرینکنندههای مصنوعی استفاده نشه

مربا توت فرنگی در دوران بارداری
مهمترین سوال خیلی از خانمهای باردار اینه:
سوال: مربای توت فرنگی در بارداری خوبه یا نه؟
فواید مصرف متعادل مربای توت فرنگی در بارداری:
1.منبع طبیعی ویتامین C → کمک به جذب آهن
2.آنتیاکسیدان بالا → کاهش التهابات بدن
3.بهبود سیستم ایمنی مادر و جنین
نکات مهم برای مصرف در بارداری:
1.حتماً از مربای خانگی یا از برندهای مطمئن استفاده بشه
2.مربا باید کمشکر و بدون مواد نگهدارنده باشه
3.از مصرف زیادش پرهیز بشه، چون قند خون رو بالا میبره
4.اگر دچار تهوع بارداری هستی، بهتره با نان تست خشک مصرف بشه

چطور مربا توت فرنگی خوشرنگ و قرمز درست کنیم؟
هیچکس دلش نمیخواد مرباش قهوهای یا تیره بشه. همه دنبال اون رنگ قرمز شفاف و جذاب هستن که آدم دلش میخواد همون موقع نون رو بزنه توش!
برای اینکه مربای توت فرنگیتون مثل شیشههای فروشگاهی خوشرنگ بشه، چند نکته کلیدی هست که باید رعایت کنید:
1. از توت فرنگی تازه و سفت استفاده کن:توتهایی که نرم، له شده یا بیش از حد رسیده باشن، موقع پخت سریع وا میرن و رنگشون تیره میشه. توتفرنگیهای سفت و تازه، بهتر رنگ قرمز خودشون رو حفظ میکنن.
۲. شکر رو از اول اضافه کن:بعضیا فکر میکنن باید بعد از جوشیدن شکر بریزن. اما حقیقت اینه که وقتی توتفرنگی و شکر رو از اول با هم ترکیب میکنی و میذاری تو یخچال چند ساعت بمونه، آب توت خارج میشه و رنگش حفظ میشه.
۳. مربا رو زیاد نجوشونید:اگه زمان پخت طولانی باشه، رنگ مربا تیره میشه. ۲۰ تا ۳۰ دقیقه پخت کافیه. هر چی کمتر بجوشه، رنگش شفافتر و روشنتر میمونه.
۴. از قابلمه مسی یا لعابی روشن استفاده کن:قابلمههای تیره رنگ، گرما رو بیشتر نگه میدارن و ممکنه مربا رو تیره کنن. قابلمه لعابی سفید عالیه برای حفظ رنگ
۵. کف مربا رو حتما بگیر:اون کفی که اول جوشیدن میاد روی مربا رو با قاشق یا کفگیر بردار. این کف باعث کدر شدن شیره مربا میشه. با برداشتنش، مربات شفاف و زیبا میمونه.
۶. کمی جوهر لیمو اضافه کن:در پایان پخت، اضافه کردن کمی جوهر لیمو یا آبلیمو تازه، هم باعث موندگاری بیشتر میشه و هم کمک میکنه مربا خوشرنگتر و براقتر بشه.

چطور از کپک زدن مربا توت فرنگی جلوگیری کنیم؟
هیچی بدتر از این نیست که با کلی زحمت مربای توت فرنگی درست کنی و بعد چند روز ببینی یه لایه کپک روی شیشه جمع شده!
ولی نگران نباش. با رعایت چند نکته ساده، میتونی مربات رو برای ماهها بدون کپک نگهداری کنی:
1.شیشههای تمیز و خشک استفاده کن
۲. مربا کاملاً داغ باشه هنگام ریختن در شیشه.
۳. درب شیشه رو محکم ببند و برعکس بذار
۴. مربای خونکشده رو در یخچال یا جای خنک نگه دار
۵. از آبلیمو یا جوهر لیمو غافل نشو
۶. از قاشق خشک و تمیز استفاده کن
اگر مربا توت فرنگی کپک زد چی کار کنیم؟
1.اگه فقط مقدار خیلی کمی کپک روی سطح مرباست و مطمئن هستی قسمت زیرین تمیزه، اون قسمت رو با قاشق بردار و دور بریز.
2.اما اگر شک داری یا کپک زیاد شده، حتماً مربا رو دور بریز. سلامتیت مهمتره.

چرا مربا توت فرنگی کف میکنه؟ و چیکار کنیم؟
اگه تا حالا مربا درست کرده باشی، حتماً دیدی که وقتی مربا شروع به جوشیدن میکنه، یه کف سفید یا صورتیرنگ رو سطح اون جمع میشه. حالا سوال اینجاست:
چرا مربای توت فرنگی کف میکنه؟
این کف به خاطر واکنش بین پکتین، قند و آب ایجاد میشه. در واقع، وقتی قند شروع به حرارت دیدن و کاراملی شدن میکنه، حبابهایی در سطح ایجاد میشه که ترکیب اون با پکتین موجود در توتفرنگی باعث شکلگیری کف میشه.
آیا این کف ضرر داره؟
نه! این کف ضرری برای سلامتی نداره، اما…
- ممکنه باعث بشه مربا تیره و کدر بشه
- ظاهر نهایی مربا رو خراب کنه
- گاهی طعم رو کمی تغییر بده
پس بهتره حذفش کنیم.
اگر مربا توت فرنگی کف کرد، چکار کنیم؟
- وقتی مربا جوش اومد، کفها کمکم روی سطح جمع میشن.
- با قاشق یا کفگیر فلزی یا استیل، خیلی ملایم کف رو از سطح بردار.
- حواست باشه که مواد داخل مربا رو برنداری، فقط کفها رو آروم جمع کن و بریز دور.
- این کار رو ۲ تا ۳ بار طی فرآیند پخت تکرار کن تا شیره مربا کاملاً شفاف و براق بشه.

تأثیر جوهر لیمو در مربای توت فرنگی
شاید برات سوال باشه که چرا تو خیلی از دستورهای طرز تهیه مربای توت فرنگی از جوهر لیمو یا آبلیمو استفاده میشه؟ خب جوابش اینجاست:
جوهر لیمو چیه؟
جوهر لیمو همون اسید سیتریک هست؛ یه ترکیب طبیعی با طعمی ترش که از لیمو و مرکبات استخراج میشه. پودر سفید رنگی که خیلی وقتها برای حفظ رنگ، مزه و ماندگاری غذاها استفاده میشه.
چرا جوهر لیمو برای مربای توت فرنگی مفیده؟
۱. تثبیت رنگ مربا:مربای توت فرنگی اگر به حال خودش باشه ممکنه به مرور تیره یا قهوهای بشه. اما وقتی مقدار کمی جوهر لیمو بهش اضافه میکنی، باعث میشه رنگش شفاف، خوشرنگ و قرمز جذاب بمونه
۲. جلوگیری از شکرک زدن مربا:جوهر لیمو به تنظیم PH کمک میکنه و این باعث میشه شربت مربا دیرتر شکرک بزنه و حالت روان و قوامدار خودش رو حفظ کنه.
۳. افزایش ماندگاری و جلوگیری از کپک:با اسیدیتر کردن محیط مربا، جوهر لیمو از رشد قارچها و کپکها جلوگیری میکنه و باعث میشه مربات برای مدت طولانیتری سالم بمونه.
چقدر جوهر لیمو باید بریزیم؟
برای مقدار کم (مثلاً برای یک شیشه مربا با ۲۵۰ گرم توتفرنگی)، کافیه حدود نوک قاشق چایخوری جوهر لیمو رو در ۵ دقیقه پایانی پخت اضافه کنی.
نکته حرفهای از فودوکو:
اگه دنبال مربای توت فرنگی خوشرنگ، خوشعطر و ماندگار هستی، اضافه کردن جوهر لیمو با کیفیت یا آبلیمو تازه رو فراموش نکن. این یه ترفند سادهست ولی تفاوت بزرگی در نتیجه نهایی ایجاد میکنه.

آیا مربای توت فرنگی رو میشه فریز کرد؟
خیلیها وقتی مربای زیادی درست میکنن، ممکنه بخوان قسمتی از اون رو برای استفاده بعدی نگهدارند. یکی از روشهای نگهداری اینه که مربا رو فریز کنیم، ولی آیا این کار با مربای توت فرنگی جواب میده؟ بیایید بررسی کنیم:
آیا مربای توت فرنگی فریز میشه؟
بله، مربای توت فرنگی میتونه فریز بشه، اما باید یک سری نکات رو رعایت کنید تا از تغییر طعم و بافت اون جلوگیری کنید.
نکات مهم برای فریز کردن مربای توت فرنگی:
۱. شیشه یا ظرف مناسب:
1.برای فریز کردن مربا، بهتره از ظروف پلاستیکی یا شیشهای مخصوص فریزر استفاده کنید که درب محکم داشته باشن.
2.ظرف رو فقط سهچهارم پر کن تا وقتی مربا یخ میبنده فضا برای انبساط داشته باشه.
۲. داغ نباشه:
قبل از اینکه مربا رو فریز کنی، حتماً بذار کاملاً خنک بشه. فریز کردن مربای داغ ممکنه باعث افزایش رطوبت و خراب شدن طعم بشه.
۳. پخت اولیه کامل باشه:
حتماً مربا رو کامل بپزید و مطمئن بشید که غلیظ شده و شیره قوام مناسبی پیدا کرده. اینطوری در فریزر حفظ بافت و طعم بهتری خواهد داشت.
۴. مصرف سریعتر بعد از فریز کردن:
مربای فریز شده بهتره ظرف ۶ ماه مصرف بشه تا طعم و مزهش به خوبی حفظ بشه.
آیا بعد از فریز کردن مربا طعم یا بافتش تغییر میکنه؟
ممکنه کمی در بافت تغییرات جزئی به وجود بیاد، به خصوص اگر مربا خیلی آبکی بوده. بهطور کلی، بافت مربا بعد از یخ زدن ممکنه کمی آبکیتر بشه، اما طعمش تقریباً حفظ میشه. برای حفظ کیفیت بالا، بهتره مربا رو میکروویو یا به روش بنماری گرم کنی.
چطور مربای یخزده رو دوباره مصرف کنیم؟
- آرام داغش کن: اگه مربای یخزده رو از فریزر خارج کردی، بذار توی یخچال یا در دمای اتاق آرامآرام یخزدایی بشه.
- میتونی برای گرم کردن از قابلمه استفاده کنی. با حرارت کم، مربا رو دوباره به قوام و دمای دلخواه برسون.
نکته فودوکو:
اگه میخوای که مربا همیشه تازه و خوشطعم باشه، بهترین کار اینه که به اندازه مصرف هر روزه درست کنی و از فریز کردن بهعنوان گزینه نگهداری طولانیمدت استفاده کنی.

نتیجهگیری
در این مقاله، با هم بررسی کردیم که چطور میتونید مربای توت فرنگی رو به سادهترین و بهترین روشها درست کنید. از طرز پخت مربای توت فرنگی گرفته تا نکات مهمی مثل خواص مربا، پخت رژیمی، نگهداری، و حتی فریز کردن اون رو با دقت توضیح دادیم.
خلاصه نکات کلیدی:
- طرز تهیه مربای توت فرنگی با شکر و آبلیمو به شما یک مربای خوشمزه و خوشرنگ میده.
- مربای توت فرنگی رو میتونید به روشهای مختلف رژیمی یا با عسل، سوکرالوز و دیگر شیرینکنندهها درست کنید.
- جوهر لیمو نه تنها باعث میشه مربا رنگ و طعم بهتری پیدا کنه، بلکه از شکرک زدن هم جلوگیری میکنه.
- برای فریز کردن مربای توت فرنگی، بهتره از ظروف مناسب استفاده کنید و حتماً مربا رو خنک کنید قبل از اینکه در فریزر بذارید.
در نهایت، مربای توت فرنگی میتونه یک افزودنی خوشمزه و مفید برای هر وعده غذایی باشه. چه به عنوان دسر، چه همراه با نان و پنیر، یا حتی روی کیکها، این مربا همیشه لذتبخش خواهد بود. همچنین، مربای توت فرنگی نه تنها طعم عالی داره بلکه خواص زیادی هم برای سلامتی شما به همراه میاره.
اگر دنبال مربای توت فرنگی با کیفیت و مواد اولیه معتبر هستید، فودوکو بهترین انتخاب برای شماست. با خرید از فودوکو، از کیفیت بالا و طعم بینظیر محصولات مطمئن خواهید بود. پس چرا منتظرید؟ به فودوکو سر بزنید و لذت این مربای خوشمزه رو تجربه کنید!
اولین دیدگاه را ثبت کنید